top of page

Blogs for elevation and inner joy

De perfecte meeneem lunch!

Hoe vaak heb jij wel niet me je handen in je haren gestaan hoe je gezond en bewust de dag doorkomt? Kauwend op een wortel en een selderij stick? Of uren in de keuken voor een gezonde meeneem lunch? En mijn kids; hoe geef ik hun de ‘brood’ nodige energie mee zonder dat ze teveel brood gaan eten?

Welkom in het voedsel dilemma van deze tijd! En ja, ook ik struikel hier regelmatig over. Zeker nu ik begonnen ben aan een 40-dagen dieet voor de Level 2 Training Stress& Vitaliteit. Hiervoor eet ik geen reguliere granen als tarwe en spelt.

Maar ik wil wel blijven leven en niet de hele dag met eten bezig zijn.

Stress ontstaat bij mij hierover snel: Zoals s’ochtends in alle haast salades maken (à la vanochtend), alleen wortels en gedroogde vruchten en noten mee. Onderweg dan toch maar wat kopen bij de AHtogo of andere supermarkt, wat tot meer kopen leidt dan ik wil.

Onze dochter, Jasmijn heeft me over de drempel geholpen! 4 weken geleden weigerde ze pertinent om haar speltbrood te eten dat ze mee kreeg naar school. Wat dan? Rijstwafels? Die vullen niet genoeg. Crackers? Idem. Fruit, idem. Elke dag pannenkoeken bakken? Te veel werk. Elke keer glutenvrije broodbakken? Met het rijzen erbij; ook te veel werk.

Na wat inspiratie uit het kookboek van Rens Kroes heb ik de Osawacake ontdekt!

Wat een feest! Heb je restjes havermout over van het ontbijt? Of rijst/quinoa van het avondeten? Het maakt eigenlijk niet uit welk graan je gebruikt, het is simpel en het smaakt altijd goed!

Voor Jasmijn maak ik nu spelt, rijst, havermout Osawacakes met afwisselend noten/zaadjes/ gedroogde vruchtjes erdoorheen. Ze vindt het heerlijk. En omdat het elke keer anders is gaat het niet vervelen. Ik ben trouwens ook gelijk van het ‘beleg’ probleem af!

Voor mijzelf kook ik 1x in de week een grote pan met mungbonen en rijst. Hiervan gebruik ik een deel voor mijn favoriete gerecht: Kicheree (wat ook heel fijn is als lunch!).

En een ander deel gaat in de Osawacake met boekweit en gierstmeel. Heerlijk stevig voor na een flinke fietstocht

Hieronder vind je de basis ingrediënten van het recept en de link naar de site van Rens Kroes. Ondertussen hoor ik graag hoe jij je gezonde lunch verzorgt. Heb je ideeën die je met ons wil delen? En/of heb je ervaring met de Osawacake? Zo ja, wat is jou favoriete samenstelling?

Mijn streven is om leergierige en geïnteresseerde mensen te helpen met hun zelfontplooiing en een harmonieus leven opdat zij anderen hiermee kunnen inspireren.

De Basis van het recept:

Meel (spelt/boekweit/rijst/gierst), gekookte graan (rijst/quinoa/havermout), sesamzaad voor de buitenkant, kaneel, koek/speculaas kruiden, wat diksap (voor de zoetige variant), zaden of noten. Eventueel gedroogde vruchten/rozijnen.

Je gebruikt wat je in huis hebt. Je kan er uiteraard ook een hartige variant van maken. We maken lekker veel voor enkele dagen en vervolgens vriezen we plakken in. De dag van te voren uit de vriezer halen en met wat snoepgroente in het broodbakje. Geen beleg nodig: klaar is Kees!

http://www.renskroes.com/osawacake-4/


Featured Posts
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Archive
Follow Me
Categorieen
  • Grey Facebook Icon
bottom of page