top of page

Blogs for elevation and inner joy

Onze healthy nieuwjaarstaart! Pumpkin 'cheese'pie!


Voor een kleine taart met diameter rond 18 cm en dikte van ongeveer 4 cm. 8-10 kleine stukken.

Recept;

Voor de bodem:

Maal een grote beker paranoten samen met een halve beker zonnebloempitjes, snufje zout, 8-10 dadels, evt 2 eetlepels kokosrasp en evt 1 volle lepel gebroken lijnzaad samen in de keukenmachine.

Voeg als laatste 2 theelepels water toe en laat het even trekken.

Vet de taartbodem in met kokosboter en evt wat kokosrasp. Verdeel daar het deeg over en bak 10 minuten in de oven op 180 graden. Evt wat langer als het deeg nog te nat is.

Voor de vulling:

Half pakje biologische pompoenblokjes van de albert heijn of een kwart van gemiddelde pompoen in blokjes. Stoom deze gaar samen 1 cm fijn gesneden gember en 1 geschilde en in blokjes gesneden kleine of halve zoete bataat. Wanneer zacht; Pureer deze samen tot een gladde massa. Voeg dan 5 eetlepels kokosbloesemsuiker toe en een half pakje soyacuisine/room/creme fraiche. Maak verder op smaak met 1-2 theelepels koek-en-speculaas kruiden of kaneel met nootmuskaat. Laat afkoelen.

Ondertussen klopje 1 ei met 1 eigeel fijn en voeg dit aan het reeds afgekoelde beslag. Meng goed en verdeel de massa over het deels afgebakken deeg. --> 40-50 min in oven op 175 graden. (steek een vork of prikker in de taart, wanneer er niets blijft plakken is hij gereed.)

Laat afkoelen en snijd in fijne stukken.

Enjoy! Eet smakelijk!


Featured Posts
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Archive
Follow Me
Categorieen
  • Grey Facebook Icon
bottom of page