top of page

Blogs for elevation and inner joy

Nr 1 reden waarom ik yoga doe?


Waarom beoefen ik dagelijks yoga ?

Eigenlijk heel simpel; yoga balanceert de chemie van je bloed!

Chemie? Het heeft even geduurd maar uiteindelijk was chemie mijn favoriete vak tijdens mijn master Hydrology. Naar mijn idee komt het dicht in de buurt van magie. Even een lesje scheikunde:

Ja, in je bloed zweven velen soorten chemische stoffen. Deze gaan in interactie met elkaar en afhankelijk van de receptoren, sleutel-uiteinden, geladenheid etc. komen ze op een bepaalde plek terecht en zetten ze processen in gang. Door het doen van yoga activeer je de belangrijkste hormoonklieren. Deze hormoonklieren laten grote moleculen (hormonen) los welke organen stimuleren en een juiste balans in het bloed verzorgen.

Deze balans zorgt weer voor de juiste levering van stofjes aan de cellen van je organen, huid, zenuwen, spieren, zintuigen, hersenen etc. Kortom, je hele systeem krijgt in 1 keer een boost. En dat is precies wie je bent! Volledig in je volle potentie. En dat voelt reuze goed!

Daar kan geen gojibes tegen op!

Kan je je voorstellen dat de bezigheden in onze huidige maatschappij de hormoonklieren verstompen? Denk aan veel zitten, tv-kijken, computeren etc. Deze activiteiten werken je volledig potentiaal tegen als er geen tegenwicht aangegeven wordt.

Een enkele keer start ik mijn dag zonder yoga. Maar bij een dag zonder yoga mis ik de vitaliteit die door mijn zenuwbanen stroomt. Ik mis de rust van mijn adem, de helderheid van mijn denken, en het vuur van mijn vertering. Ik mis de zachtheid van mijn hart en het positieve licht in mijn geest. Bovenal, mis ik de liefde van mijn aanwezigheid.

Een dag met yoga is dus een stuk leuker dan een dag zonder yoga!

Wat zijn jouw redenen om aan yoga te doen?

Featured Posts
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Archive
Follow Me
Categorieen
  • Grey Facebook Icon
bottom of page