top of page

Blogs for elevation and inner joy

Bloeien in 2017 doe je zo..., een leidraad vanuit de numerologie.


Ik kom zojuist uit de tuin van mijn dochters kleuterklas. Jasmijn is maart vorig jaar van klas verwisseld en in een nieuwe kleuterklas terecht gekomen. De tuin was velen jaren niet gebruikt en de bramen moesten bevochten worden. Vandaag waren we met vier ouders bezig de wortels en onkruid te verwijderen.

En wat kom je dan allemaal tegen! Onder het inmiddels afgevallen bladerdek en verrotte boomdelen vonden we mini kikkers en padjes, de mooiste parel eitjes, baby salamanders, goudgele paddestoelen en nieuw kiemend groen.

We zijn zojuist november ingegaan en aan de natuur is te merken dat de kou nu echt zijn intreden doet en de ochtenden en avonden nu definitief donker zijn. Naar binnen keren zegt de natuur. Onder blaadjes jezelf verstoppen, warm houden en eitjes leggen voor volgend jaar.

Dat is precies wat we nu doen willen: planten voor bloei en groei in 2017.

Zoals je wellicht weet geef ik 19 nov samen met Jasper/ GuruGian een workshop over de numerologie. Dit is een prachtige gelegenheid om je naar binnen te keren in wie jij nu werkelijk bent en wat je te doen hebt dit leven. In mijn vorige blog schreef ik hier al over en hierbij het vervolg.

Ik vroeg laatst aan een van mijn deelnemers van de yoga of ze haar zielenwens kon horen. Soms is dat geluid helder en soms niet, en bovendien varieert het ook nog eens per persoon.

De 5 basis nummers die ontspringen uit je geboortedatum geven een eerste indicatie van je levenspad. Misschien heb je al wel eens een berekening gemaakt en weet je vaag wat de nummers voor je betekenen.

Heb je de nummers ook al kunnen toepassen? En heb je je leven kunnen inrichten, zo dat je je talenten en gaven kan aanboren? Sinds ik zicht heb op mijn eigen nummers ben ik heel bewust van welke activiteiten juist voor mij essentieel zijn. En dat resulteert in mijn groei en bloei en uiteindelijk uiting van mijn zielenwens.

Numerologisch gezien is 9 het getal van meesterschap en voltooiing. Als we kijken naar het jaar dan zie je dat in September vrijwel alle planten tot voltooiing van hun vrucht zijn gekomen. In oktober laten de laatste planten hun vruchten vallen zodat de zaden die erin zitten zich in de aarde kunnen nestellen voor de voorbereiding op een nieuw begin. Dit is precies welke cyclus we als mens ook maken. Elk jaar staat een bepaald nummer voor jou centraal (dit kan je in de workshop berekenen), en dat nummer geeft hoofdzakelijk het thema weer waar jij mee te maken hebt dat jaar.

Voor mij was het dit jaar het nummer 5. 5 staat onder andere voor verandering, reizen, verbinding en vrijheid. Afgelopen jaar heb ik mijn studie afgerond, ben ik klassenouder geworden (en inmiddels weer afgestaan), ben ik een nieuw muziek instrument gaan spelen, ben ik een yogales gestart, hebben GuruGian en ik een shift in onze relatie gemaakt, ben ik 6 weken op reis geweest, zijn we in Bergen een Sadhana gestart, ben ik 2 keer verhuist, ben ik begonnen met een nieuwe sport, heb ik een nieuwe baan gekregen, heb ik 3 opleidingen gevolgd etc… Duidelijk de 5 aanwezig.

En omdat ik daar zicht op had kon ik er ook werkelijk van genieten (en doe ik dat nog steeds). Soms was is radeloos van alle verandering en wilde ik mijzelf vast klemmen en wortelen. Maar omdat ik wist dat dit de energie was en ik begreep dat vastklemmen uiteindelijk tot ziekte zou leiden, heb ik mij over kunnen geven aan de flow en heb ik kunnen vertrouwen dat het zo moest zijn.

Nu september is geweest is de activiteit van het jaarnummer zich aan het terug trekken en bereidt het nieuwe nummer zich voor op de intrede in januari. Misschien voel je al een nieuwe shift aankomen. Laat dat zaadje zich voeden en bekijk het in stilte en contemplatie.

Ik wil ook graag waarschuwen voor alle festiviteiten die er aankomen. De achterliggende gedachtes zijn erg nuttig voor het naar binnenkeren, maar de uitvoering van de vele feesten zijn inmiddels vaak een afleiding van je proces tot bloei.

Vanuit de Kundalini Yoga en vele andere oeroude tradities is zoveel kennis en wijsheid beschikbaar dat als we die benutten en toepassen, we ons leven optimaal kunnen inrichten en beleven. Zo ontstaat er vrijheid binnen je Karma en volgt er Dharma, van waaruit onze ziel volledig tot ervaring en expressie kan komen.

Als je graag meer wilt weten over het jaarnummer of wat de nummers verder voor je kunnen betekenen kan je uiteraard naar onze workshop komen! Anders zijn er velen boeken over te vinden en ook online is heel veel informatie beschikbaar. Laat het mij weten als je advies wil over waar je wat kan vinden. Ik ben benieuwd of JIJ ervaringen hebt met je nummers en hoe jij ze toepast in je leven. Pas je dat toe in je meditaties, voeding, beweging, communicatie of andere activiteiten? Laat het me weten in de comments onder de blog of op Facebook. Ik geloof dat we elkaar kunnen inspireren en helpen met elkaars levenslessen.

Link voor de workshop op 19 november: https://www.facebook.com/events/1190377294361340/

Featured Posts
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Archive
Follow Me
Categorieen
  • Grey Facebook Icon
bottom of page