top of page

Blogs for elevation and inner joy

Wat is jouw zielenwens en hoe kom je daar?


Terug van vakantie en terug van yogafestival. Wat was dat weer fijn! En zoveel nieuwe inspiratie!

Nu weer herordenen, opruimen, thuiskomen, uitpakken en mezelf klaar maken voor de maand september. Nog een paar dagen en dan beginnen de scholen weer en daarmee ook ons vaste ritme.

De maand september is de negende maand van het jaar en nummer 9 staat voor ‘completion’ en ‘mastery’. Jouw thema van dit jaar is deze maand op zijn hoogtepunt. Vanaf oktober verdwijnt het thema langzaam naar de achtergrond om ruimte te maken voor het thema van 2017.

Mijn thema dit jaar is verandering. En dat is te merken ook: ik heb heel wat keren mijn spullen moeten in en uitpakken flink wat verschillende slaapplekken gehad dit jaar. En sinds een week ben ik aangenomen voor een baan van 3 dagen in de week bij het waterschap in Noord Holland.

Ik zal mij komende periode bezig houden met de waterveiligheid. Hoe grappig is het om daar als yogi te belanden. Vanuit mijn kern geloof ik in veiligheid, meer verzorgd vanuit het vertrouwen op de cosmos dan op kunstwerken bedacht door de mens. Maar zoals Guru Gian vaak zegt: ‘God heeft ons op aarde gezet om zelf te handelen en zelf verantwoordelijkheid te nemen voor ons leven’.

Gister was ik mijn examen voor level 2 Conscious Communication aan het afronden en daarin werd mij gevraagd wat het contrast is tussen bhakti en shakti. Waar bhakti overgave, vertrouwen, buigen naar het goddelijke, de creatieve onbegrensde bron van het universum is, is shakti het zelf in beweging zetten van energieën en schoonmaken van kanalen zodat je ‘merged’/ samensmelt in het oneindige.

Het oneindige kan je via gratie en blessing krijgen (bhakti) of via eigen kracht, wil en techniek zoals de kundalini yoga. Voor ieder is 1 van de twee makkelijker en een goede balans is gewenst.

Door dit inzicht kon ik opeens zien dat het verzorgen en instant houden van het dijkensysteem de shakti way was.

Ik ben de laatste tijd, sinds mijn afstuderen erg bezig met zelfinitiatie en eigen verantwoordelijkheid voor mijn situatie. ‘Wat je zaait is wat je oogst.’ En daar ben ik het volledig mee eens. Je eigen inzet is enorm belangrijk voor verandering en groei. Maar in tegenstelling tot wat velen denken is die inzet niet altijd alleen van fysieke aard. Je kan heel graag ergens voor gaan en continu acties ondernemen, maar als je energetische, mentale en emotionele staat nog niet klaar is voor het ontvangen van de gewenste situatie, wordt je als het ware eerst getest, ervaringen gegeven en gevrijwaard totdat je er klaar voor bent.

Daarom is spirituele ontwikkeling in het begin soms best pittig. Je ervaart de enorme potentie tijdens de kriyas en meditaties en je voelt je oneindigheid. En omdat je hebt ervaren wie je in essentie bent en wat je potentie is, is het soms heel confronterend tegen de dagelijkse beslommeringen aan te lopen. En juist die beslommeringen zorgen voor je groei en bekrachtiging van je essentie en potentie.

Uiteindelijk is het je discipline, continue inzet en toewijding naar je zielswens die zorgt voor de integratie en het bereiken van je bestemming.

Ook ik word weer getest en ga met mijn nieuwe baan ervaringen aan die mij ongetwijfeld vruchten geven voor mijn zielswens. De baan kwam praktisch uit de lucht vallen (dit is de bhakti-stijl). Op mijn 19de ben ik begonnen met yoga en dacht ik na mijn Bachelor Aardwetenschappen niet meer te gaan studeren omdat ik mijn yogische natuur zo duidelijk ervoer. Toch heb ik na 2 jaar moederschap mijn Masterstudie weer opgepakt. En dit was precies wat ik nodig had voor zelfstandigheid, onafhankelijkheid, eigenwaarde en zelfbekrachtiging.

Nu voel ik mij krachtig in mijn essentie en heb ik zin in wat ik in spiritueel opzicht de afgelopen jaren geleerd heb met anderen op het zelfde pad te delen. Mijn wens is om een gemeenschappelijke spiritueel centrum te co-creëren, met Sadhana, Satsang, voeding uit eigen biologische tuin en vele andere spirituele en aardse activiteiten ter ondersteuning, ontwikkeling en heling van het menselijke lichaam, geest en Ziel. Zodat een goddelijke en gemeenschappelijke ervaring meegenomen kan worden ter ondersteuning van anderen voor een bewust, schoon, vruchtbaar en creatief land.

Ps. 1 Mijn inspiratie is geprikkeld door: Auroville (Pondicherry) en Yosadhara Ashram (Canada-RockyMountains)

Ps.2 Wil je weten wat jouw thema is van het jaar: tel de nummers van dit jaar op: 2+0+1+6= 9 en sommeer met je geboortedag +maand. In mijn geval: 9 mei wordt: 9+5+9=23 2+3=5 (thema is verandering en nieuwe kansen.)

Featured Posts
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Archive
Follow Me
Categorieen
  • Grey Facebook Icon
bottom of page