top of page

Blogs for elevation and inner joy

Door welke Principes excelleer jij?

Maandag schreef ik over verschillende fases van SELF-TALK, waarvan de 5de fase de universele taal is die je naar jezelf uitspreekt. Universele taal? Ja, dat is de taal die waarheid bevat in het hele universum. Dus voor iedereen geldt, ook voor jou, je familie, je vriendenkring, je collega’s en andere mensen aan de andere kant van de wereldbol.

Deze taal erkent dat we allen 1 zijn en zorgt daarmee dat we onszelf (h)erkennen en de ander. Dat we begrijpen dat we zielen zijn, gekomen op aarde, met een doel/missie. Dat we iets bij te dragen hebben aan de wereld omdat we zijn wie we zijn.

Dit besef kan voor sommigen confronterend zijn of klinken als een opgeblazen ballon. Toch is voor een werkelijk gelukkig leven het nodig je eigen ziel te erkennen en, zeg maar te eren.

Want wat betekent nu een carrière zonder vervulling? Of een huis zonder bestemming? Of contact zonder genegenheid? Wanneer we in contact staan met onze ziel en er naar durven te luisteren ontstaan deze facetten van het leven vanzelf.

Om onszelf erbij te helpen om elke keer weer te erkennen wie we zijn is universele taal essentieel. Een mantra zoals ‘Humee Hum Brahm Hum’ maakt contact met het hart, en vertaalt; ‘Wij zijn Wij, Wij zijn God’. Het is een uitzonderlijke mantra die de ziel op zijn ware natuur wijst, namelijk pure spirit.

En bijvoorbeeld ‘Ang Sang Wahe Guru’ creëert een vibratie en gedachte die de geest helpt te herstellen zodat deze onder hoge druk vanuit rust en weten kan handelen. Deze krachtige mantra betekent: ‘Het oneindige is met mij en vibreert in elk onderdeel, molecuul en cel van mijn zijn.’

En niet alleen mantra’s vormen een universele taal. Ook Principes zijn daar onderdeel van. Zoals de 10 light bodies, 7-steps to happiness en de 5-Sutras. Het zijn wetmatigheden waar we niet onder uit komen.

In de coachingsopleiding was dit dan ook de leidraad van waaruit we leerden en les kregen. ‘Ken de principes! ‘, zei GuruGian. En dan dacht ik: ‘Jahh, so what.’

Maar uiteindelijk, eerlijk gezegd pas na het examen, is het kwartje bij mij gevallen!

De essentie van universele taal gaat dwars door je heen en is ZO WAAR, dat er niet onder uit te komen valt. Hierdoor krijgt de coachingspraktijk een hele stabiele en krachtige spirituele basis.

Zo zijn de 5 Sutras for the Aquarian Age van enorm belang tijdens het coachen en is dat precies waar het om gaat.

Sutra 1 ‘Recognise the other person is you.’ wordt: ‘Ik (h)erken dat de ander hetzelfde is als ik.’

Want we zijn allen op weg naar een geïnspireerder en betekenisvol leven. En als coach dit te zien in de gecoachte is stap 1.

Vervolgens naar Sutra 2, de coachee door blokkades helpen: ‘There is a way through every block.’

En de coachee helpen met acties te ondernemen: ‘When the time is on you, act and the pressure will be of.’ (Sutra 3) Vervolgens door compassie de coachee ondersteunen in zijn/haar proces: ‘Understand through Compassion, or you will misunderstand the Times.’ (Sutra 4)

En als laatste de space bewaren en mijn eigen practice vibreren, zodat het proces van transformatie plaats kan vinden en het pad naar het doel van de coachee vol helderheid en motivatie bewandeld kan worden. ‘Virbrate the Cosmos and the Cosmos shall clear the Path.’ (Yogi Bhajan)

Amazing, he? Vind je ook niet? Ik was in ieder geval completely impressed!

De principes hebben me meer houvast en leidraad gegeven voor zowel het coachen als mijn eigen leven.

En nu een vraag aan jou: heb jij ooit wel eens van een principe gehoord? Voordat ik begon met de coachingsopleiding was dit concept me überhaupt nog onbekend.

Welke principes gebruik jij in je leven en/of werk waardoor je kan excelleren?

Laat een bericht achter in de comments. Het is van enorme waarde om je belevingen en ervaringen te lezen.

“We are spiritual beings having a human experience” – Yogi Bhajan.

Zo! Dit was deel 2 van deze coachingsblog deze week. Uiteindelijk zijn het 2 op zichzelf staande blogs geworden. Bij deze een extra treat deze week! Wie weet vanwege de abundance van de zonnewende.

Mijn streven is om leergierige en geïnteresseerde mensen te helpen met hun zelfontplooiing en realisatie, zodat ze een licht en blij leven bereiken en anderen hiermee kunnen inspireren.

Featured Posts
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Archive
Follow Me
Categorieen
  • Grey Facebook Icon
bottom of page