top of page

Blogs for elevation and inner joy

Is jouw SELF-TALK ondersteunend aan je passies en je ziel?

Sinds gister ben ik officieel een gecertificeerd yogacoach! Wat dat inhoudt? Na een tweede week vol met oefenen van coachen, yoga, meditatie, blocks en studie op de vele principes van coachen/yoga/sutras-for-the-aquarian-age/10-light-bodies etc heb ik zaterdag mijn examen afgelegd te samen met een fantastisch groep kundalini yoga coaches. Omdat er zoveel over te vertellen valt, heb ik mijn blog opgesplitst. Hoe de Sutras van belang zijn en hoe ze doorwerken in de coachings-praktijk lees je in de blog van woensdag.

Ik heb eerder al over mijn enthousiasme voor coachen geschreven en ik ben ook zelf verrast door het bloeien van deze passie. Mijn intentie om aan de training te beginnen was om bij vrienden- en kennissenkring meer positiviteit in de gesprekken te kunnen inbrengen. In plaats van te hangen in klaagzang, problemen en machteloosheid wilde ik mijn gesprekspartner ook werkelijk verder kunnen helpen.

Een notitie: Klaagzang is voor vrouwen vaak een essentiële vorm van ontlading .

Maar!: Als dit een patroon wordt, waar ze vervolgens niet meer uitkomt, dan schiet het zijn doel voorbij en trekken vrouwen juist aan waar ze over klagen.

Dus een beetje mokken over je dag is soms nodig, maar als je continu blijft mokken over die ene persoon of dat ene klusje wat maar niet wil lukken dan is het tijd om positieve hulp te zoeken. Dit kan in de vorm van de ander of door je eigen positieve affirmaties of zelf-coachingsvragen zoals: ‘Wat is 1 ding dat ik nu kan doen/veranderen zodat ik in de richting beweeg van de gewenst situatie, gevoelens en/of gedachtes?’

Jezelf positief affirmeren of bevestigen is 1 van de 5 fases van SELF-TALK (zelfpraat): (dit was onze laatste coachings-oefening deze week)

Fase 1) Het start bij negatieve zelfpraat: ‘Ik kan het niet.’ Of ‘ Ik ben niet goed genoeg.’

Fase 2) Wanneer je genoeg hebt van de ellende waarin je zit, ontstaat er een behoefte aan verandering: ‘Ik zou ….. moeten doen.’ Of ‘Het zou goed zijn als ik……’

Fase 3) Als dan je Wil groot genoeg is, komt er actie: ‘Ik ga voortaan…..’ Of ‘Ik zal niet meer…..’

De stap naar de volgende is voor velen de grootste uitdaging.

Fase 4) Er is positieve bevestiging nodig om de actie gemotiveerd vol te houden en er positieve resultaten uit te halen. In deze fase bevestig je jezelf dat het goed is, goed gaat en dat je goed bent. Dit zijn positieve affirmaties. Zoals: ‘Wat ik doe is van waarde.’ ‘Mijn pogingen tot groei zorgen voor een beter leven.’ ‘Ik ben goed.’ Etc….

Fase 5) De laatste stap van SELF-TALK is de universele taal die je tegen jezelf uitspreekt. Een voorbeeld hiervan zijn mantra’s: EK ONG KAR, SAT NAM SIRI, WAHE GURU & HUMEE HUM BRAHM HUM. Deze taal helpt je te realiseren en te verbinden met je oneindige natuur en het één zijn met alles om ons heen.

En zo zijn ook de Sutras for the Aquarian Age onderdeel van fase 5, bijvoorbeeld: ‘Recognize that the other person is you.’ Wordt: ‘Ik (h)erken dat de ander hetzelfde is als ik.’

In de blog van woensdag komt hierover het vervolg,

De training heeft bij mij dus niet alleen het proces van coachen wakker gemaakt en ondersteund, maar ik heb ook veel meer inzicht gekregen in het coachen van mijzelf en mijn gedachtes en acties.

Deze technieken kan ik dan weer doorgeven aan mijn coachees.

Ik ben benieuwd naar jou. Hoe ervaar jij je eigen SELF-TALK? Lukt het jou om van stap 3 naar 4 te komen? Of misschien ervaar je dat je van 3 naar 5 springt. Of van 5 naar 2: Dat je na het mantra zingen jezelf hoort zeggen: ‘Ohhh… dit zou ik veel vaker moeten doen.’ Of je loopt de yogaruimte uit en een gedachte komt op; ‘Wat goed dat ik dit doe!’ (4) of ‘WaheGuru, ik ben.’ (5)

Ik hoor graag over jou ervaring! Vertel me over je zelf-praat of welke positieve affirmatie jij gebruikt in je leven. Of heb jij alvast een ervaring hoe de Sutra’s zich in je leven manifesteren?

“We are spiritual beings having a human experience” – Yogi Bhajan.

Hierbij een kleine proeverij van een van de onderdelen van coachen. Ik hoop dat het je heeft geholpen inzicht te krijgen in je eigen zelfpraat. Door jezelf te affirmeren kom je dichter bij je eigen realisatie. Wat een essentieel onderdeel is van een aardse ervaring als spiritueel wezen.

Mijn streven is om leergierige en geïnteresseerde mensen te helpen met hun zelfontplooiing en realisatie, zodat ze een licht en blij leven bereiken en anderen hiermee kunnen inspireren.

#Zelfvertrouwen #Leven #Coaching #Yoga #excelleren

Featured Posts
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Archive
Follow Me
Categorieen
  • Grey Facebook Icon
bottom of page