top of page

Blogs for elevation and inner joy

Ochtendyoga, keeps you strong, light and moving forward.

Woehoo, vandaag was mijn laatste dag ‘aangepaste’ Sadhana in Bergen! De afgelopen 6 weken was er in Bergen en Alkmaar een 40-daagse aangepaste Sadhana. Hoewel ik nooit in Alkmaar ben geweest was ik 2x per week in Bergen en meestal leidde ik dan de sessie.

Normaal in Kundalini Yoga doen we 2,5 uur ochtend Sadhana startend tussen 04.30 en 05.00 uur. Om het voor meerdere mensen mogelijk te maken deze Sadhana te ervaren hebben we hem aangepast en zoveel mogelijk de 4 onderdelen in takt gehouden: Japji- het ochtendlied van de ziel, een yogaset voor een nieuwe energie balans, een ontspanning en de eerste 3 of 4 mantras van de ‘Aquarian Sadhana’.

Het was even wennen in het begin, zeker als je de 2,5 uur gewend bent en nu 1,5 uur bezig bent. Ik vond het vreemd om zomaar uit de mantra’s te stappen en regelmatig had ik daar mijn frustraties over.

Maar achteraf ben ik heel erg dankbaar. Het was een heel bijzonder proces en heeft me geholpen mijn nieuwe yogales van de grond te krijgen.

Thuis doe ik iedere ochtend Japji, yoga en 1 of meer mantras. Het samen doen in een groep is echter een veel diepere ervaring. Samen yoga doen en zingen is zo iets bijzonders!

Een uitspraak die mij bij blijft is: ‘ The Guru lives in the house of the Sat Sanghat.’

Dit betekent dat je van donker naar licht gaat (Guru) wanneer je je vertoeft onder de ware mensen (Sat Sanghat).

Wat betekent dat: de ware mensen? Sanghat betekent gemeenschap en Sat betekent waarheid. Het zijn dus die mensen die gemeen zijn aan jou in het zoeken naar de waarheid. Dit kan zijn: de waarheid in jezelf, in het universum, in je bedrijf, in de natuur etc. Je hebt dit misschien al eens ervaren in je studenten tijd of met hechte vrienden.

Wanneer mensen samen komen in de ochtenduren, wanneer de atmosfeer nog heel rustig is, dan is ook de geest rustiger en kom je makkelijker tot inspiratie en connectie met jezelf. Het is een uitstekend moment om processen aan te gaan die gedurende dag geen aandacht krijgen. Door dan yoga te doen en te mediteren breng je weer beweging en licht in stagnerende processen. Dit is het proces van donker naar licht.

En echt hoor, sinds de komst van onze dochter is het voor mij een flinke struggle geweest om vroeg op te staan om Sadhana te doen. Het verlangen naar die momenten was groot en tegelijkertijd kon ik het slaaptekort en de dagelijkse verantwoordelijkheden moeilijk combineren. Nu heb ik 6 weken lang 2x per week een aangepaste variant gedaan en dat al heeft immens op me uitgewerkt. In een groepsbewustzijn te zijn met andere gelijkgestemden, het samen mogelijk maken en samen onderdeel van het nieuwe initiatief te zijn is heel verrijkend, ondersteunend, inspirerend en vooral bekrachtigend. Samen is de wereld zeker 100x mooier!

En daarom, ook al was ik niet in Alkmaar, ben ik de yogi’s daar zeer dankbaar en heb ik hun aanwezigheid wel erg gevoeld en deed ik in het weekend van huis uit toch een klein beetje stiekem mee.

En dan nu het woord aan jou. Wat is jouw ervaring met samen zijn? In welke settingen voel jij je verbonden, gedragen en bekrachtigd in je intentie voor jezelf en de wereld?

En heb jij ambities voor een ochtend Sadhana maar is het nog niet gelukt? Wil je graag samen met een groep wat creëren en wil je daar hulp bij?

Laat het mij of anderen weten. Ik wil je hier graag bij helpen. Ik geloof namelijk dat deze bijzondere ervaring die we met vele yogis uit Alkmaar, Bergen, Heiloo en Schoorl hebben neergezet ook voor anderen mogelijk is!

Mijn missie is geïnteresseerde en gemotiveerde mensen te helpen met hun zelfontplooiing, zodat ze een vreugdevol en rijk leven bereiken en hiermee betekenisvol voor anderen zijn.

- " Jouw unieke genius helpt onze wereld verder. " -

#Sadhana #Yoga #Ochtendyoga #Spirit #Sanghat #Community #Samenzijn

Featured Posts
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Archive
Follow Me
Categorieen
  • Grey Facebook Icon
bottom of page