top of page

Blogs for elevation and inner joy

Confidence, willen we dat niet allemaal?


Ik kom net terug van mijn harples. Mijn docente zei me dat als ik met wat meer schwung zou spelen, dat ze dan het liedje zou afkruisen.

Was ik dan niet goed genoeg? Deed ik niet genoeg mijn best? Waaha! Daar had ik mijzelf. Hoe moest ik dan nog beter spelen? Nog beter mijn best doen?

Gisteravond vlak voor de avondmeditaties kreeg ik een email binnen van Christian Mickelsen. Een online video over het opstarten van je coaching business. Omdat ik de opleiding begonnen ben van KYC (Kundalini Yoga Coaching), maar geen benul nog heb over hoe ik dit moet opzetten, was ik geïnteresseerd.

En zodra Christian het had over confidence was ik geraakt. Ik besefte me dat confidence de sleutel is tot succes en bovenal de sleutel is tot ‘service’.

Ik heb nogal een aversie tegen trots, uit de hoogte, eigendunk, dominant, en hiërarchisch gedrag. En ik heb zelfvertrouwen/ ‘confident’ vaak in dit rijtje erbij gezet. Ik weet dat er prachtige kanten in deze kwaliteiten en karaktertrekken zitten en hoogst waarschijnlijk zijn ze ook flink in mijn karakter vertegenwoordigd. Maar door de negatieve associatie heb ik ‘confident’ als slecht ervaren en heb ik mijzelf een laag zelfvertrouwen aangemeten.

Het woord: Confident, komt van het latijns Com (samen/met) en Fidere (geloof/vertrouwen). Vandaar de Nederlandse betekenis: zelfvertrouwen. Maar het gaat verder: ‘Confident’ is niet alleen het vertrouwen in je zelf, maar het vertrouwen in alles. Het deel Com geeft de extra dimensie. Door uit je eigen beleving te stappen en over te gaan in het vertrouwen komt er een extra dimensie bij dat je draagt, ondersteunt en ‘met’ je is.

Vanuit deze staat is het mogelijk om volledig dienstbaar te zijn.

Denk zelf maar na: hoe fijn het is als je een leraar tegenover je hebt die vol vertrouwen is in wat hij/zij doet. Of dat je een timmerman in huis hebt die uitstraalt dat hij de klus kan klaren. Of iemand van de klantenservice die je vol vertrouwen door je administratieve problemen heen helpt. Vol zelfvertrouwen zijn brengt de ander in ontspanning en in een staat van ontvangen. Of je geeft een spiegel waaraan de ander kan relativeren en door kan groeien.

Van een onzekere timmerman of medewerker van de klantenservice worden we alleen maar wantrouwend en ongelukkig. Dus als je werkt om niet alleen jezelf maar ook anderen te helpen dan is vol in vertrouwen zijn essentieel.

Dit vertrouwen is niet een gedachte, maar een staat van zijn en ontstaat vanuit een actie/beslissing vanuit je ware zelf. Het besef dat je dit kan heeft positieve ervaringen van jezelf en de dragende kracht die ‘met’ je is nodig. Kundalini Yoga is daarvoor een uitzonderlijk goede tool om je die ervaringen te geven. Zelf-coaching helpt je om meesterschap te bereiken om voor je ware zelf te kiezen en er naar te handelen.

Ik besefte dat het niet uit maakt wat ik doe, als ik maar confident ben. Dus vertrouwend op al. En zo geschiede het ook in mijn harples. Ondanks dat ik nog maar 2 maanden les heb en de snaren nog vaak duizelen en mijn vingers de juiste positie nog moeten leren ging het in een overgave aan vertrouwen toch heel goed en streepte mijn lerares het liedje door.

En jij? Heb jij ervaringen met vol in vertrouwen zijn? Misschien juist wanneer je je zo onzeker over jezelf voelt? Ik hoor graag van je!

Vond je deze blog interessant en het waard voor anderen om te lezen? Deel de blog dan via Facebook, email of stuur ze de link van mijn website:

Dank je wel voor het lezen en de interesse om te groeien! Dat het talent dat in je zit mag bloeien en de wereld mooier mag kleuren.

Mijn streven is om leergierige en geïnteresseerde mensen te helpen met hun zelfontplooiing, zodat ze een vreugdevol leven bereiken en anderen hiermee kunnen inspireren.

#Coaching #Service #Zelfvertrouwen #Leven #roeping #excelleren

Featured Posts
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Archive
Follow Me
Categorieen
  • Grey Facebook Icon
bottom of page